Безплатна доставка над 60 лв.

Къде, кога и как да отбележим Трифон Зарезан 2019

Къде, кога и как да отбележим Трифон Зарезан 2019

По традиция всяка година преди Трифон Зарезан  ви информираме за предстоящи събития, посветени на празника на виното, за да ви улесним да си изберете дестинация. Ето какво събрахме този път.

И новият участник в Софийски квартален Tour de Зарезан 2019 е…

И тази година празнуването на Трифон Зарезан ще започне от центъра на столицата с един Софийски квартален Tour de Зарезан. След много успешното първо издание през изминалата година и този път Българската асоциация на независимите лозаро-винари, няколко магазина и заведения, отдадени на мисията за популяризиране на българското вино, и много винарни от асоциацията, се обединяват за едно специално събитие, с което започва отбелязването на Трифон Зарезан.

Желаещите да се срещнат с представители на 17 изби могат да го направят на 9 февруари 2019 г. от 12:00 ч. до 19:00 ч. на пет различни винени локации в столицата. Дегустациите включват повече от 30 различни вина, а ако съберете печати от четири локации, можете да участвате в томбола със страхотни винени награди. Входът е свободен!

Сред домакините на събитието тази година е и Enjoywine. Очакваме ви в нашия магазин на ул. Цар. Шишман 19, за да ви представим вината на три български изби. За повече информация следете събитието Tour de Зарезан във Facebook.

Влюбеният Трифон Зарезан“ – един нетрадиционен начин да отбележите празника

На 14 февруари от 19 часа на Камерна сцена “Славянска беседа” в София можете да гледате авторския комедиен спектакъл, посветен на Деня на влюбените във виното и опиянените от любовта. Историята в общи линии е за Ерос Афродитов и Трифон Дионисов, празнуващи на този ден.

Празник на виното и в мола

Bulgaria Mall кани всички любители на доброто вино на Празник на виното. Събитието е организирано по случай любимия български празник Трифон Зарезан, на 2 и 3 февруари, на партера на Bulgaria Mall. Входът е свободен, а работното време на изложението е от 13 до 19 ч.

Дни на отворените врати в Мелнишко

За трета поредна година винарските изби от региона на Мелник ни канят да отпразнуваме заедно празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан. От 14 до 17 февруари 2019 г. винарните от региона ще отварят вратите си за посетители. Програмата включва традиционно зарязване на лозята, турове по избите, събития с фокус върху местната култура и фолклор и разбира се – дегустация на местни вина и храни.

Трифон Зарезан във „Вила Мелник“

„Вила Мелник“ кани всички винолюбители на 16.02.2019 г., събота, в своята винарна край с. Хърсово. Програмата започва в 10:00 часа, когато избата отваря врати за гости. Програмата включва фермерски базар с участието на местни производители,  водосвет и ритуал по зарязването на лозята, фолклорна програма, барбекю и греяно вино. И още – турове из винарната с беседа за винопроизводството, дегустация на новите реколти бели, розета и млади червени вина, и много други изненади. Входът е свободен и всички са поканени!

Трифон Зарезан във винарна “Орбелия”

Винарна „Орбелия“ в с. Коларово до Петрич също отваря врати за почитателите на хубавото вино. Тази година празненствата ще продължат цели четири дни – от 14 до 17 февруари. Очакват ви безплатни дегустации на вино и деликатеси, богата фолклорна програма и още много изненади.

Трифон Зарезан в “Рупел”

49793726_2009023932731013_8451575798267117568_nПрез февруари най-хубавият лозарски празник отново ще събере на лозето в “Рупел” лозари, винари, винолюбители, гости и приятели. Запазете си датите 14, 15, 16 и 17 февруари, защото през тези дни ще се зарязват лозя, вина ще се леят, ще се танцува и песни ще се пеят.

За винените специалисти и любители на 15 февруари от 16,00 ч. ще се проведе затворена гурме дегустация на подбрани вина от избата. Водещи ще бъдат Павел Граматиков и сомелиерът Руси Бакърджиев. Записвания за дегустацията и повече подробности – на тел. 0887612578 или e-mail: rupelwinery@gmail.com. Повече за програмата вижте на страницата на събитието във Facebook.

Трифонови празници с винарска изба Villa Vinifera

Ще зарежем на Трифон Зарезан. Ще изберем Цар на лозето. Ще опитаме всички вина от реколта 2018. Ще замезим, ще се хванем на хорото, ще изгоним с кукери злите духове! Ще си създадем топли емоции с дълъг послевкус от приятно споделено време на чаша вино с добри приятели. Това обещават от “Вила Винифера”. Повече за програмата вижте на страницата на събитието във Facebook.

Зимен фестивал в курортното село Делчево

Традиционният зимен фестивал в гоцеделчевското село Делчево ще се проведе на 9 и 10 февруари. Събитието ще започне с традиционния конкурс за най-добро вино, а на следващият ден със зарязване на лозите ще бъде отпразнуван празника Трифон Зарезан. И тази година в музикалната програма ще участват различни фолклорни групи от региона и кукери.

Конкурс за най-добро домашно вино в Добрич

Община Добрич и Къщата на виното в града обявяват традиционния конкурс за най-добро домашно вино. В конкурса могат да участват производители от общината със собствени вина – реколта 2018 година. Победителите ще бъдат обявени на празника по случай 14 февруари – Трифон Зарезан, от 11 часа в АЕМО „Старият Добрич”.

Празникът на виното в Асеновград

Празниците на виното в Асеновград тази година ще започнат още на 29 януари в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” с обявяване на най- добрите автори на любовна лирика от конкурса „Наздравица за любовта”.

Същинското тържество стартира на 31 януари от паметника на най-големия станимашки винар и баща на станимашката малага Аристи Чорбаджака. От там ще тръгне празничното шествие към храм “Св. Богородица – Благовещение”, където всяка година на този ден става чудо и от чешмата до аязмото потича вино. Празникът на виното ще продължи на централния площад с много музика, винени мезета и народно веселие.

Силистра кани поетите да пишат за любовта и виното

Поетичен конкурс, посветен на  14 февруари – Денят на Свети Трифон Зарезан и на Свети Валентин, организира община Силистра. Състезанието в мерена реч ще премине под надслова „Любовта е пиянство или пиянство от любов”. В него могат да участват автори, навършили пълнолетие, като представят стихотворения, които не са публикувани досега и не са били включвани в други конкурси за поезия. Финалната церемония е насрочена за 21 февруари в залата на кметството.

Търсят новия Цар на виното в Раковски

Винопроизводители от Община Раковски и тази година ще се включат в ежегодния конкурс „Винария“. Професионално жури ще определи победителите в отделните категории, които ще бъдат наградени на 17 февруари от 11 часа на централния площад в квартал „Генерал Николаево“. Първенецът в категорията за червени вина ще получи голямата награда и титлата Цар на виното.

Концерт „Вино, любов и музика“ в Благоевград

Камерната опера в Благоевград ще представи концерт „Вино, любов и музика“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Музикалното събитие ще се провене на 12 февруари от 18 часа в залага на Градска художествена галерия. Солисти в спектакъла са Ива Любомирова – флейта и Недялко Недялков – кавал. В програмата са включени, Йохан С. Бах, А, Вивалди, Г. Андреев, Доплер, Пиацола и други.

Фестивал на домашното вино в Камено

Община Камено организира за трета поредна година Фестивал на виното и конкурс за най-добро домашно вино. Събитието е по повод един най-обичаните и почитани празници Трифон Зарезан – празник на лозаря и виното – 14 февруари. Фестивалът ще се проведе на площада от 12 часа.

Зарязване на лозята в Куклен

Празнично настроение, хора и музика очакват жителите и всички гости на град Куклен на 1 февруари, когато ще се проведе традиционният ритуал по зарязването на лозята по случай Трифон Зарезан. Програмата ще стартира в 10:15 ч. пред читалище „Н. Й. Вапцаров”.

Добави коментар

X